Vi behöver lära barn att slit och släng varken lönar sig eller är bra för klimatet. Fler borde föregå med gott exempel både genom att ta mobilen på reparation och köpa mobilskal och liknande för att öka livslängden.

Att byta skärm på sin iPhone 6 eller någon annan mobil är viktigt ur miljösynpunkt. Att ständigt köpa ny telefon när den andra har gått sönder är att uppfostra barnen till en slit och släng-mentalitet som varken är bra för plånboken eller miljön. Bli bättre på att förlänga livslängden och undervisa ditt barn i hur man tar hand om sina teknikprylar! Här kan du få lite tips om vad som är bra att tänka på när du ska lämna in mobilen på reparation om du inte har gjort det tidigare.

Det är klart att skärmen går sönder

Mobilerna hamnar härs och tvärs i en låda på fritids. Beroende på barnets ålder så hamnar mobilerna på alla tänkbara ställen: säkert känner du till hur ofta de åker ner i någon pöl. Jo, det är inte konstigt att ungarnas mobiler går sönder hela tiden. De förvaras på ett slarvigt sätt under skoldagarna och ungarna tappar dem i golvet och toaletten, något som kanske känns som varje dag. Men istället för att köpa en ny kanske du ska lägga en del av ansvaret på dig själv: varför har du inte skaffat ett ordentligt skydd till telefonen? Det är nämligen först och främst du som ska uppfostra nästa generations vuxna, och det sätt vi har använt teknik och prylar på idag har visat sig vara mycket ohållbart för planeten.

Allt fler aktörer vill arbeta med att reparera skärmar på ens telefoner. Det är en bra marknad, och dessutom tilltalas många av tanken på att man sparar in på klimatet. Med Iphone 8 kunde man i alla fall medge att det fanns brister, och där har man kunnat få reparation gratis. Men en iPhone 6 får du i alla fall reparera med egna kostnader. Föregå med gott exempel och lär ditt barn hur man håller livslängden lång för mobilen, och se till att unna dem ett fint skal som de tycker om. Det finns massvis med motiv som de säkert skulle gilla.

Stäng meny