Att komma på vad du ska ge i konfirmationspresent kan vara en lurig uppgift. Antagligen hoppas du vara personen som ger den bästa presenten, men för att lyckas med det så kan det ta lite tid för att komma på vad mottagaren verkligen vill ha. Ännu bättre är det om du kommer på något som personen själv inte vet att den vill ha.

konformationDet är ofta en svår sak att veta vad konfirmander vill ha i present. Hur det än är så vill du gärna ge någonting som betyder något för konfirmanden. I Norge är det vanligt att man ger pengar i present vilket ofta kan tyckas vara opersonligt trots att konfirmanderna blir glada av det.

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. Du kan följa en konfirmandgrupp som träffas regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. Eller så åker du på ett konfirmationsläger med en inriktning som intresserar dig – Svenska Kyrkan

Ett enkelt sätt för att hitta en present som är mer personlig är att gå in på specialdesignade sidor som https://fyndiq.se/campaign/presenttips-konfirmation/ för just presenter till konfirmander. På det sättet så slipper du att leta under en längre tid för att hitta den perfekta presenten samtidigt som du kan få tag i en present som känns skräddarsydd för konfirmanden.

Extra speciella presenter

De som vill sticka ut extra mycket med sin present och vill lägga ner lite extra tid kan ge en present likt den femtonåriga Alva fick. Här handlar det nämligen om en personlig hälsning från alla hennes favoritkaraktärer i tv-serien Skam, vilket inte var en kostsam present men som med stor sannolikhet blev hennes favoritpresent.

En annan present som stack ut när Madeleine fick sina konfirmationspresenter var hennes biljetter till favoritartisten Justin Bieber. Så om du har lite extra tid och kan luska ut vad personen som konfirmeras verkligen vill ha så kan du göra stor succé!

Stäng meny