Att hålla efter i köket och städa regelbundet är viktigt eftersom du annars kan få bakterier i maten du äter. Att välja naturliga produkter att rengöra köket är bra både för dig och köket. Tänk på att rengöra ugn, spis och kylskåp regelbundet för att de inte ska bli alltför smutsiga och börja lukta illa.

Köket är det rummet i hemmet där det är viktigast att hålla rent. Det är bra att städa och hålla undan i köket varje vecka. Sedan är det bra att göra rent ugnen och andra saker som kylskåpet en gång i månaden. Många tycker att det är besvärande och tråkigt att rengöra ugnen. Men om du inte tar tag i saker som ugnen kommer den till slut bara att bli ännu smutsigare och illaluktande. När du ska rengöra ugnen är det viktigt att inte använda frätande rengöringsmedel eller svampar som kan repa ugnen. Du kan med helt naturliga grejer som ättika, bakpulver och såpa rengöra ugnen skonsamt och effektivt.

Välj skonsamma produkter

Du kan även använda naturliga produkter för att rengöra andra skrymslen och vrår i köket. Rengöringsmedel som du köper i matbutiken innehåller inte sällan olika gifter som inte är bra för människor. I kylskåpet och sopkorgen kan det lätt uppstå äckliga lukter och med citron kan du enkelt åtgärda det. Du kan även göra din egen rengöringsspray med ättika, lite diskmedel och vatten. En sådan rengöringsspray är även väldigt effektiv på flera ytor i köket. Rengöring med naturliga produkter är dessutom oftast billigare än konventionella rengöringsmedel.

Städa varje vecka

Om du har en marmorskiva i ditt kök ska du vara rädd om den eftersom marmor är ett poröst material som lätt absorberar vätska. Du rengör en marmorskiva dagligen med en mikrofiberduk och ljummet vatten. Vid behov kan du använda dig av såpa. Såpa kan du även använda när du ska dammtorka skåp, luckor, hyllplan i skafferiet och golvet. Varje dag bör du torka av alla arbetsytor, kranen och diskbänken ordentligt. Varje vecka är det bra att torka av saker som kaffebryggaren, vattenkokaren och brödrosten. Att torka av kaklet, rengöra handtag, knappar och torka ur micron är också bra att göra för att undvika att bakterier gror. Dammsug och torka även av golvet en gång varje vecka.

Stäng meny