Erbjudanden om rabatter och kundprogram är frekvent, inte minst på digitala plattformar. Det är faktiskt möjligt att spara pengar för den som tar sig tid att titta lite närmare på det här inlägget och läsa mer.

Många är med i olika kund- och medlemsklubbar för att bland annat ta del av rabatter och erbjudanden. Rabattkuponger i pappersform har i princip utgått helt och ersatts av erbjudandekoder som finns antingen på kundkortet eller på företagets shoppingsida. Det är enkelt att bli medlem i kundklubbarna, det räcker att uppge sitt personnummer i butiken. Så snart det är gjort börjar köp-mail och sms att ticka in. Det kan vara bra med en tydlig överblick i rabattdjungeln, och det kan t ex Gratislandet hjälpa till med.

Bra erbjudanden på många områden

Ett företag som Gratislandet samlar erbjudanden om rabatter från olika butiker på en och samma sajt. Det går att klicka sig vidare direkt till butiken där man vill handla och få den rabatt som erbjuds. Både svenska och utländska sajter/köpställen visas, just nu är de över 700 stycken.

Ett annat sätt att komma undan billigare på nätet nyttjas redan flitigt sedan länge; auktions- och begagnatsajter kan underlätta livet rejält för den som behöver vända på slantarna. Det kan också vara värt att använda köp/byt/sälj-sidor i sociala medier, där det oftast finns en grupp för bostadsorten – enkelt att hämta upp det man köpt. Det som är bra att tänka på är att inte alla varor är lämpade att köpa begagnade.

Vilken rabatt går att räkna med?

Ofta är rabatter även kopplade till medlemskap i t ex fackförbund eller föreningar, eller utgår från ålder (student, pensionär).
Att se priser samlade på ett och samma ställe är inget nytt, prisjämförelsesajter fungerar ju så. Men rabatter i sig kan vara knivigare att förhålla sig till och det är ibland svårt att tolka vad det är för rabatt som gäller och vad köpet kommer att landa på. Så det är klokt att vara lite uppmärksam.

Några goda råd till den som vill spara lite pengar:

  • Använd samlingstjänster på nätet för rabatter och erbjudanden (lättare att överblicka).
  • Undersök om det finns saker att köpa second hand (det gör det garanterat).
  • Kolla sociala medier för lokala köp-och-sälj-grupper
  • Ta vara på erbjudanden från medlemsklubbarna (när de är relevanta).
Stäng meny