Få kan väl ha missat leksaksjätten BRs konkurs? Det är en händelse som det både skrivits om och kritiserats i media de senaste månaderna då flera personer köpt presentkort som kort därefter blivit ogiltiga till följd av företagets konkurs. 

börs nerFinns det något värre än att orsaka tårar hos massor av barn omkring jul? Det var vad som hände leksaksjätten BR när de dagarna efter julafton sattes i konkurs, och mängder av presentkort som köpts i julklapp helt plötsligt blev värdelösa. Något som väckte både ilska och tårar hos hela svenska folket – fick man verkligen göra så?

Medveten stöld?

Att man som företag är medveten om en kommande konkurs men ändå säljer presentkort som de själva vet kommer vara ogiltiga kort efter att de givits till mängder av barn i julklapp är knappast rent spel. Många reagerade starkt på företagets agerande och kände sig så pass lurade att de jämförde det med stöld, skriver Aftonbladet. I artikeln kan man läsa om en man som köpt presentkort värt 2000kr åt sina barnbarn, men som visade sig vara värdelös. Även varor som bytts på grund av de varit trasiga har ersatts med presentkort som även de saknade värde.

Slutet gott, allting gott?

Efter den starka kritiken från kunder och den uppmärksamhet som företaget fick i media fattades lyckligtvis beslutet om att göra presentkorten som köpts i julhandeln giltiga igen. Dock gällde detta enbart presentkort som köpts efter den 30 november, de som köpts tidigare var fortsatt ogiltiga. Vill du läsa mer om detta finns det i denna artikel från Expressen.

Drabbades du av denna händelse, eller känner du någon som var det? Hör av dig på mail till oss på Mini Mango och berätta!

Stäng meny