Örebro är en fantastisk destination för familjer som letar efter en rolig och minnesvärd semester. Med sitt breda utbud av familjevänliga aktiviteter och sevärdheter finns det något för alla åldrar att njuta av. Från spännande museer till äventyrliga parker och historiska platser erbjuder staden en mängd underhållning för barn och vuxna. Här kan du läsa om fördelarna med att åka till Örebro när du har barn och några tips på roliga saker att göra i staden.

Oavsett om ni är intresserade av historia, natur eller bara vill ha kul tillsammans som familj, finns det massor av roliga saker att göra i Örebro med barn, så boka er resa och ge era barn en minnesvärd semester full av glädje och äventyr!

Roliga saker att göra i Örebro med barn

När det gäller att underhålla barn i Örebro finns det ingen brist på alternativ. Staden erbjuder en rad aktiviteter som kommer att hålla barnen engagerade och glada under hela besöket. Här är några av de roliga sakerna att göra i Örebro med barn:

Utforska Örebro Slott

Ett av stadens mest kända landmärken är Örebro Slott, som ligger vackert vid Svartån. Barnen kommer att älska att gå på en guidad tur genom slottet och upptäcka dess spännande historia. De kan klättra upp i slottstornet för en fantastisk utsikt över staden eller delta i roliga aktiviteter och evenemang som anordnas här under året.

Besök stadens stora äventyrsbad

För en dag full av vattenäventyr och skoj är Gustavsvik äventyrsbad ett måste. Detta stora vattenland erbjuder ett brett utbud av vattenrutschkanor, pooler och lekområden som kommer att hålla barnen glada och sysselsatta. Det finns även en avslappnande spa-avdelning för föräldrarna att njuta av.

Absoluta måsten när du är här

Utöver de tidigare nämnda aktiviteterna finns det några saker som du absolut inte får missa när du är i Örebro med barn. Åk till Wadköping och titta på deras friluftsmuseum under en dag. Wadköping är ett friluftsmuseum som tar dig tillbaka i tiden. Här kan barnen utforska gamla byggnader och få en inblick i hur människor levde förr.

Ett annat tips är att åka till Örebro Naturpark som är en fantastisk plats för utomhusaktiviteter med barnen. Här kan ni vandra längs de natursköna stigarna, plocka bär, grilla vid någon av grillplatserna eller bara koppla av i den vackra omgivningen.

Stäng meny