Allt fler barn har en egen smart mobiltelefon. Dessa telefoner är dyra och ömtåliga vilket gör att det kan bli dyrt att reparera dem. Med praktiska och snygga mobilskal och andra tillbehör skyddas barnets mobiltelefon mot skador.

I takt med digitaliseringen har samhället förändrats snabbt de senare åren. Idag har de flesta, även barn, en smart mobiltelefon. Dessa smarta telefoner har ett brett användningsområdet och kostar därefter. Den avancerade teknologin och den stora skärmen gör att mobilen är ömtålig. Barnens mobiltelefoner kostar idag lika mycket som de vuxnas, men det kan vara svårt för barnen att förstå telefonens värde. Mobilskal är en smart och relativt billig investering för att skydda barnets telefon från sprickor, smuts och krosskador.

Mobilskal och tillbehör

Om mobilen får repor, sprickor eller krosskador är det oftast mycket dyrt att laga den. Även temperatur och smuts har en negativ inverkan på mobilen. Ibland är det till och med omöjligt att reparera skadorna. Skyddande mobiltillbehör som exempelvis ett mobilskal från Phonelife gör att mobilen håller längre och många onödiga utgifter kan undvikas. Dessa smarta och praktiska skydd är en billig investering. Det är lätt hänt att barnet tappar mobilen i marken vilket kan krossa skärmen eller skada de ömtåliga hörnen på mobilen. För att undvika att dessa skador uppstår bör följande införskaffas till barnets mobiltelefon:

  • Skal
  • Fodral
  • Skärmskydd
  • Slitstarka hörlurar

Det finns många som förespråkar att barnens skärmtid och åtkomst till mobiler bör begränsas på grund av den negativa effekt som det har på deras välmående. Idag har mer än hälften av alla 8-åringar en egen smart mobiltelefon och många yngre barn är dagliga internetanvändare. Den digitala utvecklingen kommer att fortsätta ske i snabb takt vilket gör att allt fler barn kommer att ha en egen smart mobiltelefon inom snar framtid. Forskare tror inte på ett förbud från föräldrarnas sida, snarare ett mer kontrollerat användande av mobiltelefonerna. Det bästa föräldrarna kan göra är att acceptera den teknologiska utvecklingen, se till att barnets skärmtid är begränsad samt se till att mobilen är skyddad för att öka dess hållbarhet. Mobilskal och övriga tillbehör har även fördelen att de kan göra telefonen mer personlig. Det går att välja mellan olika färger och mönster vilket är uppskattat hos såväl vuxna som barn.

Stäng meny