Vi vill ofta tro att det är bättre ju längre bort vi åker, men faktum är att en semester i Sverige kan vara minst lika bra. Vårt avlånga land erbjuder mängder av smultronställen, pulserande städer och spännande upplevelser. Du kan dessutom enkelt resa klimatsmart med tåg eller buss!

Som barnfamilj kan de grönare semesteralternativen med buss kännas bökigt. Men tvärtom finns det utmärkta semesterpaket att boka som erbjuder ett praktiskt upplägg för hela familjen. Besök historiska, kulturella och underhållande platser för hela familjen. Satsa på en härlig ”Svemester” på hemmaplan i vårt avlånga land!

Bussäventyr för hela familjen

Semester är ett tillfälle att njuta med dina nära och kära. Det optimala tipset för föräldrar med barn är en riktigt rolig bussresa med familjeni Sverige. Du kan enkelt boka ett komplett busspaket för familjen som passar alla familjemedlemmar. Kanske en busstur som inkluderar båttur på Göta Kanal eller ett besök på Astrid Lindgrens värld? Att semestra klimatsmart är inte alls krångligt! Innan det blir verklighet med gratis kollektivtrafik får vi alltså hitta på spännande och skräddarsydda resor till riktigt fina paketpriser istället.

Historiska och kulturella platser

Sverige är ett fantastiskt land att upptäcka om sommaren med sin vackra natur, rika kultur och spännande historia. Från våra nordligaste breddgrader ner till landets sydligaste spets finns mängder av intressanta platser att besöka. Gå igenom Sverigekartan och lista några favoriter du inte vill missa att se under semestern.

Upplev Sverige utifrån landets historia och kultur. Gör ett besök i Sveriges äldsta stad, Sigtuna och strosa i den charmiga stadskärnan. Eller upplev historiska vingslag i Strängnäs med omnejd. När du ändå befinner dig i den här delen av Sverige är Uppsala värt ett besök. En pulserande studentstad som bjuder på ett rikt utbud av kulturella och historiska upplevelser.

Dalarna är ett landskap du inte vill missa under sommarsemestern. Vacker natur och en välbevarad kultur på många plan. Lika gäller för Öland där du bland annat kan besöka Borgholms slottsruin som utan tvivel är är en av våra vackraste historiska efterlämningar.

Stäng meny