Gillar du ett livfullt stadsliv är Jönköping en populär stad för barnfamiljer. Residensstaden bjuder nämligen på ett brett utbud för alla familjer, både när det gäller friluftsliv och fritidsaktiviteter. Det är dock många som vill flytta till Jönköping och därför är också efterfrågan hög på bostäder.

Inför din flytt är det bra att se över vilket område du helst skulle vilja bo i. Jönköping har flera trevliga bostadsområden som ligger nära alla bekvämligheter. Här får du tips inför flytten!

Hitta rätt boende i Jönköping

Du bör planera boendet i god tid innan flyttlasset går och det bästa tipset är att kontakta en mäklare i Jönköping med erfarenhet av staden och det område du är intresserad av. Ange dina preferenser till din mäklare och be om olika förslag. Den smidigaste lösningen är att försöka se olika hus eller lägenheter under samma helg exempelvis.

Det ska dock nämnas i sammanhanget att Jönköping blir alltmer populärt:

”Under det fjärde kvartalet (2022) flyttade 1 578 personer till Jönköpings kommun medan 1 267 flyttade ut. Kommunen hade med andra ord ett positivt flyttnetto.”, skriver nyhetssajten Newsworthy.

Därför kan det vara svårt att hitta boende på en gång och en mäklare tillhands är alltså den bästa lösningen.

Skola och barnomsorg

Du som flyttar till Jönköping med barn behöver också ansöka om skola eller förskola. Här kan du så klart behöva veta vilket område du ska flytta till först. Oavsett är det bra att ha en kontakt på kommunen. Idag finns den mesta informationen tillgänglig på kommunens hemsida.

När det gäller fritid och aktiviteter för barn bjuder Jönköping på ett mångsidigt utbud. Ett rikt kulturliv med diverse föreningar inom sång, musik och teater. Dessutom mångtaliga idrottsföreningar inom alla tänkbara sporter.

Stäng meny