När den nya familjebilen ska väljas ut är begagnatmarknaden ett bra alternativ. Genom att välja en begagnad bil kan familjen få en prisvärd bil som är säker. Vad bilen ska användas till är det som bör ligga till grund för valet av bilmodell.

Att hitta en ny familjebil är inte alltid den lättaste uppgiften. Men genom att titta på begagnade bilar kan du hitta en bra bil. Den stora fördelen med begagnade bilar är att du kan hitta en riktigt fin familjebil till en förmånlig prislapp. Dessutom är utbudet oftast väldigt stort på begagnatmarknaden. För att göra ett riktigt bra köp är det en fördel att vara påläst oavsett om du köper en begagnad bil privat eller av en bilhandlare.

Familjens behov är prioritet vid val av begagnad bil

När du ska lyckas komma fram till vilken begagnad bil som kommer bli den bästa familjebilen behöver du specificera familjens krav som finns på en bil. Att utgå ifrån vardagen och behovskraven som finns på en bil där är en fördel. Ta mindre hänsyn till situationer som sker mindre sällan som exempelvis semesterresor. När familjens krav är satta är det dags att kolla marknaden. Försök att få en överblick av det utbudet som finns.

Säkerheten för barnen är viktig

Den bilmodellen och bilmärket som är bäst är den bilen som fyller familjens behov. Alla familjer behöver en bil för olika saker och därför varierar även vilken bil som faktiskt är bäst. Dock är det alltid bra att prioritera en bilmodell och bilmärke där barnen kan sitta tryggt och säkert i baksätet. Bilar har olika betyg i säkerhet. Det säkraste bilarna för passagerare i baksätet är utnämnd med en trea. Exempelvis har Volvo V90/S90 har alla säkerhetsfunktioner. Det gäller dock årsmodellerna från 2016 och framåt.

Populära familjebilar

Volvo, Kia, Ford, Peugeot, Skoda Octavia och Volkswagen Passat är populära bilmodeller för barnfamiljer. VW Passat är faktiskt efter Volvo den populäraste familjebilen. Men vilken familjebil som är bäst beror även mycket på tycke och smak.

Tips inför familjebilsköpet:

• Välja modell efter behov.
• Skaffa en bra överblick.
• Provköra alltid bilen.
• Gör en undersökning av bilen.

Stäng meny