När ett förhållande tar slut är det naturligtvis mycket tråkigt men om det finns barn med i bilden handlar det om så mycket mer än krossade hjärtan. Här måste de vuxna ta ett steg tillbaka från sina egna känslor och istället fokusera helt på barnens bästa. Det är dock lättare sagt än gjort!

Om du har hamnat i en vårdnadstvist Göteborg är det viktigt att du får bra, juridisk hjälp för att situationen ska klaras upp på ett så smidigt sätt som möjligt. Det är många faktorer som ska tas med i beräkningen och en hel del procedurer som involverar ansökningar, utredningar och beslut. Genom att anlita erfarna juridiska ombud kommer barnen hamna i första rummet och du får hjälp med allt det praktiska men också bra råd.

Knepiga situationer

Hur moget du och din partner än har valt att uppföra er under separationen är det inte säkert att det kommer förbli så. När nya livssituationer uppstår kan det skapa problematik och starka känslor, exempelvis om den ene träffar en ny. Att separera när du har barn innebär både psykologiska och juridiska problem som snabbt måste överkommas för att livet ska kunna fortsätta normalt.

En jurist kan hjälpa dig att svara på praktiska frågor, som till exempel vad som händer om den ena föräldern tänker byta stad. Om ni har delad vårdnad är det inte så enkelt som att bara packa och flytta iväg. Handlar det om ett så stort avstånd att det till exempel påverkar barnens skolgång eller mycket långa resor kan det vara läge att ansöka om ensam vårdnad. Det kan i sin tur leda till nya tvister och åter är det juristen som kan bli ditt stora stöd.

Ett nödvändigt ont

Det är också viktigt att hålla klart i sinnet att en skilsmässa ibland är nödvändig för allas bästa då en dålig stämning kan vara mycket skadlig. Hur arga du och ditt ex än är på varandra är ni för alltid förenade av era barn, och om det bara finns en, enda sak ni är överens om är det att barnen ska vara friska och glada. Har du svårt att kontrollera din ilska kan det vara smart att skaffa hjälp med det, både för dig själv och dina barn. Det är ett svårt val att skiljas, men låt inte barnen lida i onödan.

Stäng meny