Att unna sig en hotellweekend, en minisemester, med familjen inför jul är ett välkommet avbrott i vardagen och julstressen. Sundsvall är en mysig stad med mängder att se och göra för alla i familjen, oavsett ålder, men mysigast kan ibland vara att bara tillbringa tid på hotellet.

Välj ett hotell i Sundsvall med bra läge och med det där lilla extra som gör även barnen glada. Hotel Baltic är ett riktigt familjehotell med en mysig relaxavdelning med bad och bastu och en både välkomnande och charmig restaurang där ni kan sitta länge och bli serverade god och vällagad mat. Vid incheckning får alla barn en överraskning och på både ert hotellrum och i lobbyn kan ni titta på Disney Channel och Barnkanalen. Därtill finns barnspel att låna i receptionen. Tar ni med hunden är den också varmt välkommen till Hotel Baltic och den får såklart också en present vid incheckning samt så finns det vatten, matskål och hundmadrass på rummet.

Sundsvall i juletid

Sundsvall går ”all in” vad gäller julen och vanliga år finns något att se och uppleva i snart sagt varje gathörn. År 2020 ser dock inte julen ut som den brukar och för de flesta familjer och släkter står en annorlunda jul på agendan. Många kommer att stanna hemma och fira med de absolut närmaste och då blir kanske TV:n räddningen. Bland annat SVT satsar på ett gediget och omfattande innehåll.

”Vanliga år” är tre av Sundsvalls mest klassiska julinslag:

  • Julstugorna vid Vängåvan
  • Julmarknaden på Norra Berget
  • Julskyltningen på Storgatan

Vängåvan är en fin park belägen mitt i stan där besökare varje år kan insupa julatmosfären. Norra Berget är beläget en bit från stan men är värt ett besök oavsett när på året ni besöker Sundsvall. Här firas alla högtider och samtidigt som ni, i juletid, njuter av den magiska utsikten strosar ni längs långa rader av marknadsbord, bjällerklang, julsångare och öppna eldar. Hundratalet försäljare med allt från mat till mössor hjälper er att hitta det ni behöver till såväl julbordet som garderoben.

En dag i stenstaden Sundsvall inkluderar en stilla promenad längs Storgatan där julskyltning och julbelysning lockar. Storgatan är en av de största shoppinggatorna i stan och har något för alla åldrar.

Stäng meny