Det är alltid roligt att shoppa, men när kontot känns tomt och du sitter där med en massa olika köp så känns shoppingen kanske inte som din bästa idé. Men som tur är finns det knep som gör att du kan shoppa lika mycket som vanligt men utan att spendera lika mycket pengar – här är några tips på hur du kan göra för att shoppa smart och billigt.

När det kommer till shopping är det lätt hänt att man spenderar mer pengar än vad man från början planerat att göra. Men turligt nog finns massor av smarta att du kan spara pengar på, både genom att shoppa billigare genom att använda rabattkoder till exempel och genom att sätta upp vissa shoppingregler för dig själv. Du till exempel utvärdera om ett köp är värt att genomföra genom att tänka så här:

”Köp bara sådant som du kommer att använda lika många gånger som det kostar i tiokronor. Om du till exempel står och funderar på att köpa något som kostar 100 kronor, fråga dig då om du kommer att använda det mer än tio gånger, kommer du inte att göra det – köp det inte.” läs fler tips hos Expressen.

Undvik spontanköp

Något som ofta gör att shoppingrundan blir dyrare än planerat är ofta de spontana köp som görs under shoppingturen. Ofta står lockvaror precis i anslutning till kassan och online kan du få frågan om du inte vill köpa ”denna produkt också” när du redan är på väg att göra klart ditt köp. Lockas du av dessa erbjudanden kommer totalbeloppet öka och du spenderar mer på shoppingen än va du tänkt och får med dig produkter du kanske inte ens behöver. Så undvik spontanköpen i det längsta, planera dina köp och sätt en shoppingbudget så kommer du komma undan billigare än du tror.

Stäng meny