Älskar du att vara ute med båten tillsammans med din familj? Kanske har du till och med köpt en ganska dyr båt. Då är det viktigt att du inte glömmer att teckna en bra båtförsäkring.

En båtförsäkring är bra att ha om olyckan skulle vara framme. Med hjälp av en sådan kan du få hjälp att betala om skador skulle uppstå på din båt. Här kan du hitta båtförsäkringar från försäkringsbolag som håller vad de lovar och därför blir en skön trygghet när du ska ut med din båt.

Vad en båtförsäkring täcker

Bild på två händer som skyddar en pappersbåt från dåligt väder. Ska symbolisera båtförsäkring. När tiden för att ta fram båten anländer kan det vara lätt att du blir så exalterad att du glömmer allt vad försäkring heter, men det är ett misstag. En bra båtförsäkring täcker nämligen väldigt mycket, till exempel skador som uppstår när du lägger i och tar upp båten. Den täcker också skador som uppstår under transport eller när du befinner dig ute på vattnet. Dessutom kan du få hjälp med bärgning vid motorhaveri.

Det är dock viktigt att undersöka om du har rätt försäkring till din båt så att du verkligen har goda villkor. Se därför över din försäkring innan säsongen drar i gång. I vissa fall kan det faktiskt vara gynnsamt att byta försäkring till båten.

Försäkringen täcker:

  • Skador som uppstår vid upptagning och iläggning av båten
  • Bärgning
  • Skador som uppstår vid transport och ute på sjön

Spara inte in på försäkringen

Visst kan det kännas frestande att köpa en massa härliga båttillbehör till båten i stället för att teckna en pålitlig försäkring, men då är det bra att tänka om. Om olyckan skulle vara framme är det lätt att kostnaden för reparation blir ganska hög. Kanske så hög att du inte har råd att ta den på en gång, med följd att båten blir stående resten av säsongen. En försäkring möjliggör för dig att åtgärda skador snabbt utan att det blir för jobbigt för plånboken. Du kommer med andra ord att tacka dig själv flera gånger om om du har valt att teckna en bra försäkring. Hos Svenskasjo.se kan du lätt hitta bra försäkringar som håller dig och din båt trygg i sommar. Du slipper dessutom ekonomisk stress.

Stäng meny