Svårigheter att få lån kan inte bara leda till sömnproblem och stress i vardagen. Det kan även göra så att du inte kan köpa det där huset eller den där lägenheten du är ute efter. Det gäller att hitta rätt långivare som kan hjälpa dig med lånet när du behöver det som mest.

Några grupper som brukar ha det svårare att få lån är:

  • Personer med en eller flera betalningsanmärkningar.
  • Anställningsformer som inte är vare sig heltid eller tillsvidareanställning.
  • Hög kreditaktivitet – inte minst om det är på kort tid.
  • Många blancolån i följd.
  • Nytillkomna till Sverige och ungdomar som inte hunnit bygga upp någon kredithistorik eller kreditstabilitet.

Mer om detta kan du läsa om här på https://www.comboloan.se/svart_att_fa_lan/.

Svårt att ha råd med bostad utan lån

I en artikel i Sydsvenskan går det att läsa om hur bostadsbristen och svårigheter för unga att kunna ta lån, och på så sätt kunna köpa sig en bostad, gör att ungas karriärer hindras. Samtidigt går det att i Svenska Dagbladet att läsa om hur fastighetsexperter tror på lägre priser och låga räntor i fortsättningen, något som kan göra det enklare för vissa grupper av personer i samhället att köpa sig en bostad:

Det råder en komplicerad bostadssituation i dag på många platser i landet, med fortfarande höga bostadspriser och långa köer till bostadsförmedlingarna – Svenska Dagbladet

Hjälp barnen med lån till bostad

Men som ovan visar är det fortfarande en klurig situation vad gäller bostäder i Sverige. Om du vill hjälpa ditt eller dina barn att köpa bostäder i framtiden behöver du starta ett sparande åt dem i tidig ålder, kanske i samband med deras födelse. Över tid kan pengarna växa så att de på sikt är en fullgod insats till en bostad i en större svensk stad. Mer om detta här.

Stäng meny