Många föräldrar oroar sig över hur deras barn ska lära sig simma. Var man inte en av de som gick på babysim är barnet kanske ängsligt runt vatten och man börjar fundera på hur barnet ska kunna lära sig doppa huvudet, hålla andan och simma. Att ha en pool därhemma har visat sig vara ett smart och naturligt sätt att få in vatten som ett naturligt element i barnens lek.

Att kunna simma är livsnödvändigt. Idag är det många föräldrar som upplever att simskolan kommer för sent och att barnen inte fått tillräckligt med vattenvana i liten ålder. Ett smart tips är att montera en pool från https://www.pahlen.se/swimmingpool/ som har ett stort utbud av olika poollösningar för den som har möjligheten. Idag finns det många smarta finesser på poolen och särskilda rengöringsrobotar som gör att underhållet är minimalt.

Plaska i poolen viktigare än du tror

Även om du kanske inte lyckas lära ditt barn att simma så är en pool i trädgården ett mycket bra sätt att introducera barn till vatten. Många föräldrar upplever nämligen att det är just vattenvanan som är problemet när barnet ska lära sig simma i skolan. Genom att göra vatten till lek och få barnet att avdramatisera vatten och inte hysa skräck för det kommer barnet enklare kunna lära sig simma. Vattenvana, menar många experter, är jätteviktigt och något man får hemifrån. Här kan du läsa en artikel om vanliga misstag föräldrar gör när de leker i vattnet med barnen.

I Svenska Yle har föräldrar fått svara på hur de lärde sina barn att simma. En viktig del var att ge barnet den tid den behövde, och inte pressa fram simningen. Istället kan man ta det via lek och plask och stoj, men alltid ha barnet under uppsikt givetvis. Ett sista tips är förstås att kosta på sig i simskola tidigt i åldern. Många tycker att det är skönt att faktiskt avsätta tid för det, med en expert som vet ungefär vilka utmaningar barnen har och hur man kan komma runt dem.

Stäng meny